امام و اخلاق سیاسی
آیت الله دکتر هاشم هاشمزاده هریسی نماینده مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با سایت جماران مهمترین بعد شخصیتی امام خمینی (ره) را خداجویی ایشان دانست و گفت: بزرگترین بعد شخصیتی امام خداجویی و خدا محوری وی بود به گونه ای که می توان گفت از تمام دنیا بریده و به خدا وصل و در اوج عرفان بود.
آیت الله هاشم زاده هریسی در ادامه افزود: هر سخن و هر عمل حضرت امام برای خدا بود تا جایی که معتقدم پیروزی در بسیاری از ابعاد حتی پیروزی انقلاب اسلامی ایران ناشی از اثر همین بعد شخصیت ایشان بود. پیروزی انقلاب اسلامی ایران یک پیروزی معجزه آسا بود و دلیل این پیروزی نیز پشتیبانی خدا از حضرت امام بود.
وی سخنان خود را این گونه ادامه داد: بسیاری از افراد به خدا توکل دارند اما خداجویی امام خمینی از ویژگی های خاص برخوردار بود که کمتر کسی می توانست چنین ویژگی داشته باشد مگر عده معدودی از علمای بزرگ که استثنا هستند.
نمایند مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به بعد اخلاقی حضرت امام (ره) اشاره کرد و گفت : یکی دیگر از ابعاد شخصیتی امام خمینی اخلاق مداری ایشان بود وی به ارگان ها و نهاد ها نهیب می زد که با مردم به درستی رفتار کنند و ملت را مورد آزار قرار ندهند. فرمان منشور هشت ماده ای حضرت امام نیز در همین راستا بودو در همه حال از مردم حمایت می کردند.
وی همچنین تصریح کرد: در واقع مدیریت حضرت امام یک مدیریت فوق العاده بود تا جایی که معتقدم مدیریت ایشان یک مدیریت صرفا سیاسی نبود؛ سیاستمداری امام نشات گرفته از اخلاق مداری بود که این اخلاق مداری نیز ناشی از خدامداری ایشان بود.
آیت الله هاشم زاده هریسی معتقد است که مدیریت امام خمینی با وجود توام شدن با مشکلات پس از انقلاب مدیریتی بدون ایراد بود. وی گفت : مدیریت امام متاسفانه با اوایل انقلاب توام شد و پس ازآن نیز جنگ ایران و عراق پیش آمد که این موضوع باعث به وجود آمدن بسیاری از مشکلات در کشور شد. در حال حاضر شرایط بسیار بهتری نسبت به آن زمان وجود دارد و نظام و انقلاب هم در داخل کشور و هم جهان معرفی شده است.
وی معتقد است که سه خصوصیت خدا مداری، اخلاق مداری و مردم داری بر اساس خدا مداری از ویژگی های بارز حضرت امام (ره) بود.
نماینده مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این سوال که نقش امام در بیداری اسلامی را چگونه ارزیابی می کنید گفت : بسیاری از افراد و علما در تاریخ وجود دارند که تخم بیداری اسلامی افکندند اما نقش امام (ره) در بین تمامی افراد از همه بالاتر و برتر بود به گونه ای که تمام بذر افشانی های دیگران را هم با رهنمود و هم با عمل خویش به ثمر رساند.
وی با اشاره به مساله بیداری اسلامی گفت : انقلاب اسلامی ایران بیشترین سهم را در بیداری مسلمین دارد اما اگر بخواهیم بیداری اسلامی افزونتر و عمیق تر شود و در دشمنان نیز اثر گذار باشد این بیداری باید با اخلاق مداری و انسانیت توام شود؛ زیرا اگر این بیداری اسلامی با تند روی و خشونت باشد قطعا ادامه پیدا نخواهد کرد. پس باید توام با محتوای انسانی باشد در غیر این صورت برداشت تندروی از مسلمانان خواهد شد.
وی از کشت و کشتار بر علیه شیعیان نیز صحبت به میان آورد و گفت: چرا باید به گونه ای رفتار شود که مردم جهان مسئولیت کشت و کشتار طالبان را برعهده مسلمانان و شیعیان بدانند؟ این گونه تند روی ها هزینه های بسیاری به مسلمانان تحمیل می کند که باعث بی نتیجه ماندن روند بیداری مسلمین می شود . باید به گونه ای رفتار کرد که افکار جدید را بتوان به جهان عرضه کرد.
آیت الله هاشم زاده هریسی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که طرح کدام بخش از اندیشه های امام بیش از دیگر بخش ها برای جهان امروز ضروری است گفت : عدالت خواهی امام خمینی بیشتر از اندیشه های دیگر ایشان برای جهان ضروری است. حکومت ها باید به مردم توجه کنند . حضرت امام آزادی مردم ملت بسیار توجه می کردند و بسیار به این موضوع تاکید داشتند .
وی همچنین گفت : معتقدم اکثریت انقلاب ها در جهان ناشی از عدم رعایت عدالت توسط حاکمان است و بخشی از آن به نحوه حکومت حاکمان بر می گردد. اگر حاکمان عدالت را در دستور کار خود قرار دهند بسیاری از این آشوب ها و انقلاب ها به حداقل می رسد